OSS – Voedselbank Oss verzamelt ieder jaar kerstpakketten voor mensen die het minder breed hebben. Van bedrijven en sponsors in de omgeving krijgt de voedselbank kant-en-klare kerstpakketten aangeboden. Verder maken vrijwilligers van losse producten eigengemaakte kerstpakketten.  

Een pak rijst, koffie en droge producten voor in de voorraadkast . Dit zijn dingen die de voedselbank onder andere in de voedselpakketten verwerkt. Het is nu druk bij Voedselbank Oss, en rond de feestdagen loopt de drukte nog verder op.  ‘’Rond de feestdagen zijn mensen geneigd wat meer naar elkaar om te kijken. Mensen zijn een stuk sentimenteler en dit werkt voordelig voor de voedselbank. Wij merken ieder jaar rond december een enorme drukte’’ Dat zegt Piet Coolegem, voorzitter van de voedselbank Oss.

De kerstpakketten worden kant-en-klaar door sponsors aangeleverd, of ze worden door de voedselbank samengesteld. In deze pakketten zitten dingen waarmee de ontvanger een degelijk kerstdiner kan samenstellen. Hierdoor kunnen mensen die het minder breed hebben ook genieten van een fijne kerst.

Ieder jaar heeft de voedselbank diverse acties om geld op te halen, en om producten in te zamelen. Dit  jaar had de voedselbank een nieuwe actie.  Op zaterdag 11 december 2021 is er in Oss een voedselbank drive-through  opgezet. Hier konden mensen van 8:30 tot 16:30 hun boodschappen inleveren bij de voedselbank, allemaal op een veilige manier in het huidige corona-tijdperk . ‘’De drive-through  was een groot succes, we hebben veel kunnen ophalen.”