Bij de Efteling is er net als in de Nederlandse vakantieparken een stijging in het aantal boekingen en reserveringen. Dit komt doordat de basisscholen een week eerder sluiten, om het contact te verminderen en hiermee de kans op coronabesmettingen kleiner te maken. Ook met het oog op de feestdagen is het veiliger voor opa’s en oma’s dat de kleinkinderen een week eerder niet meer met alle kinderen in een klaslokaal zitten, meldt RTL Nieuws.

In een interview met Brabants Dagblad meldt Bungalowspecials dat ze 386 procent meer boekingen hebben dan op 14 december vorig jaar. Ook de Efteling merkt een toename van reserveringen in het pretpark en familiekamers in Hotels en Resorts. Normaalgesproken is het doordeweeks rustig in het park in deze periode van het jaar, maar met de toename van de reserveringen komt daar verandering in. Ondanks dat er meer kaartjes verkocht zijn, voorziet de Efteling geen problemen om veiligheid te kunnen garanderen. Zo is een groot deel van het park in de buitenlucht, werken ze met een coronatoegangsbewijs bij de ingang, worden er mondkapjes in binnenruimtes gedragen en is er crowd control aanwezig. ‘Volgende week wordt voor ons niet anders dan de weekend- en vakantiedagen.’