DVS ’33 Ermelo heeft op donderdag 16 december met 0-2 gewonnen van Achilles Veen. Nadat het spel lang had stilgelegen was DVS uiteindelijk toch te sterk. DVS ’33 Ermelo bekert dus verder en Achilles Veen ligt uit het toernooi.

Het vuurwerk begon voor de wedstrijd al. Fans van Achilles Veen gooiden de sfeer er goed in met het nodige knal- en siervuurwerk. De sfeeracties mochten niet baten want al in de vijfde minuut viel de eerste goal voor DVS. Na een goede voorzet van Adriaan Kruisheer, kopte Nicky van Hilten de 0-1 knap binnen.

De spelers van Achilles Veen lijken na de goal wakker geschud. Na wat dreigende situaties is het eerste gevaar voor Remon Koenen. Een schot in het zestienmetergebied wordt gestopt door Daan Huiskamp van DVS. Na nog wat kleine kansen voor beide ploegen eindigt de eerste helft in 0-1.

De tweede  helft startte later dan gepland door een flinke rookwolk op het veld. Dit kwam door het vuurwerk dat afgestoken werd door de harde kern van Achilles Veen. Net zoals in het begin van de eerste helft, begint DVS ook sterk aan de tweede helft. Al snel komt het op een 0-2 voorsprong door een mooie goal van Ali Akla. Benjamin Roemen geeft de bal goed voor en na een slim overstapje van Coen Vloedgraven kan Akla zo binnen schieten. Na deze goede start van DVS lijkt Achilles Veen iets terug te willen doen. Echte kansen blijven echter uit.

In minuut 66 werd het spel door scheidsrechter Luuk Timmer stilgelegd. Door zware mist is het niet mogelijk om door te voetballen. Na ruim een half uur wachten vindt Timmer de mist genoeg opgeklaard om door te spelen.

Na de herstart van de wedstrijd komt Achilles Veen beter uit de catacombe. De aansluitingstreffer wordt, ook met nog twee grote kansen van Gino Dix, niet gevonden. Aan de kant van DVS belandde er, laat in de wedstrijd, nog een bal op de paal van het doel van Achilles Veen-keeper Jordy Zielschot.

De wedstrijd eindigt met een 0-2 stand. DVS bekert door en Achilles Veen ligt uit het toernooi.