Afgelopen zondag heeft Max Verstappen de wereldbeker in de formule 1 veroverd. Sinds het aantreden van de Limburger in de wereldtop van het racen, is de cultuur van karten in Nederland flink gegroeid.

Op een natte woensdagmiddag in Lelystad scheurt de vijftien jarige Jenson de Leeuw over de kartbaan. Als voormalig Nederlands kampioen is karten een belangrijk onderdeel van zijn leven. Iedere week rijden Jenson, zijn vader Stephan en trainer Indy naar circuits in Nederland of het buitenland om te oefenen. Is hij op weg om de nieuwe Max Verstappen te worden? Jenson is in ieder geval zelf nog niet naast zijn schoenen gaan lopen: ‘’Ik wil niet de nieuwe Max worden, ik wil gewoon Jenson blijven’’, zegt hij rustig. Volgens trainer Indy, die zelf ooit tegen Verstappen heeft gereden, zal het aan doorzettingsvermogen niet liggen.  Volgens hem is Jenson een gemotiveerde en getalenteerde racer.