TILBURG- De avondlockdown zal aanhouden tot zeker begin januari 2022. Dit betekent dat ook de yogascholen in de avond nog dicht blijven. Online is er een groot aanbod aan video lessen, maar hoe zit het met de kwaliteit? Yoga docent Jaimy Romijn (30) vertelt hoe zij deze periode ervaart.

Tijdens de persconferentie van 14 december werd door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van volksgezondheid Hugo de Jonge aangekondigd dat de avondlockdown tot 14 januari wordt doorgezet. Dit betekent voor veel mensen dat ze niet meer naar de sportscholen en de yogastudios kunnen. Een alternatief voor fysieke yogales is een online yogales. Jaimy Romijn geeft deze online lessen aan haar leerlingen.  

‘’Het is zeker even wennen omdat je ineens tegen een scherm of tegen je telefoon aan zit te kijken. Het is wel fijn dat dit het voor meer mensen mogelijk maakt om mijn lessen te volgen. Het maakt helemaal niet uit waar je woont of wat je rooster is, want je kan ieder moment van de dag een video aanzetten.’’   

De yogalessen zijn volgens Jaimy een succes. ‘’Het is natuurlijk wel lastiger om je leerlingen in de gaten te houden via een schermpje en tijdens de opgenomen videos kan ik al helemaal geen mensen zien. Daardoor ben ik volledig afhankelijk van de reacties en die zijn gelukkig meestal positief. Bij sommige poses is het wel belangrijk om bepaalde veiligheidsvoorschriften te geven, en dan zeg ik dat er even bij zodat mensen geen blessures oplopen.’’  

Jaimy ervaart de online yogalessen als positief, maar toch gaat er volgens haar niets boven het contact met je leerlingen. ‘’Yoga kan heel emotioneel zijnen dan is het fijner om met je leerlingen in een ruimte te zitten, zodat je dat met elkaar kan meemaken. Dat is het mooie van yoga.’’