TILBURG- Mediabedrijf Indebuurt organiseerde een actie om kerstkaarten in te zamelen voor ouderen. 3984 kaarten zijn tot nu toe ingezameld. Dit is het derde jaar op rij dat de actie wordt gehouden.  

De actie is bedacht door het mediabedrijf Indebuurt. Deze werd voor het eerst gehouden in 2019 en na een groot succes is het in 2020 en 2021 herhaald. ‘’Dit is een belangrijk initiatief omdat we altijd naar onze ouderen moeten omkijken. Indebuurt is een platform voor alle Tilburgers, dus ook onze ouderen.’’ Zegt Justin Stolwijk (30), commercieel redacteur Indebuurt Brabant.   

Mensen kunnen zelf een kerstkaartje kopen of ze kunnen er zelf een maken. De kaarten worden opgestuurd naar de postbus van Indebuurt Tilburg. De grote stapel met kerstkaarten worden door Justin naar een verzorgingstehuis gebracht; ‘’Het is zo leuk om de gezichten van de ouderen te zien als ze de grote stapel met kerstkaarten zien. Dat is echt hartverwarmend.’’  

Mensen van allerlei verschillende leeftijden stuurden hun kerstkaarten op naar de postbus van Indebuurt. ‘’Er was zelfs een gezin met twee kinderen van 6 en 9 jaar oud. Zij hadden hun eigen kerstkaarten geknutseld. Dat is natuurlijk heel leuk om te zien, dat vinden de ouderen ook heel leuk om te mogen ontvangen.’’   

Diverse Tilburgse verzorgingstehuizen zijn aangesloten bij de actie. Bij de laatste meting van een paar weken geleden stond de teller nog op 60 kaarten voor de Tilburgse vestiging, maar Justin verwacht dat dit aantal sinds de sinterklaasperiode enorm is opgelopen.  

Ook de andere vestigingen van Indebuurt deden mee met deze actie. De teller van het totale aantal ingezonden kaarten voor alle vestigingen staat nu op 3984. In totaal zijn er dertig steden die meedoen met de actie.