Vanaf vandaag kun je zonder afspraak in Helmond je boosterprik halen. Eerder was deze locatie ook al geopend om de andere coronavaccinaties te halen zonder afspraak. Vorige maand stond je op andere locaties zes uur in de rij voor een boosterprik, maar in Helmond word je geduld niet op de proef gesteld. Vivian Rauer, woordvoerder van de GGD Brabant Zuidoost, maakt zich nog geen zorgen over de lage opkomst.

Rick Ebbers

“Deze locatie is hiervoor beschikbaar gemaakt omdat we in Helmond de tijd en ruimte over hadden om dit te doen. We willen graag dat iedereen zo snel mogelijk de booster heeft”, vertelt Vivian Rauer, medewerker GGD Brabant Zuidoost. Druk is het niet, maar naar verwachting zal de drukte in de loop van de week wel iets toenemen. “Deze locatie is niet speciaal voor de boosterprik, ook de andere coronaprikken kun je hier verkrijgen. We weten nog niet wat we gaan doen als er te weinig mensen een booster komen halen. Het is pas dag één, dus daar maken we ons nog geen zorgen om”, aldus Rauer. 

Dat het rustig is bij de vaccinatielocatie in Helmond is goed te merken, de gigantische speciaal aangelegde parkeerplaats is amper gevuld. En ook de pionnen waarmee een eventuele wachtrij wordt aangegeven staan er treurig en doelloos bij. De verkeersregelaars die normaal de drukte in goede banen moeten lijden staan daarom ook uitgebreid met elkaar te dollen.    

Mocht het in de toekomst drukker worden dan moet iedereen de standaard coronaregels aanhouden. Dit betekent afstand houden, een mondkapje dragen en zo ver het kan alleen komen. Te druk of juist niet druk genoeg, de locatie blijft hoe dan ook open voor de overige coronavaccins. Morgen openen ook vier andere locaties hun deuren voor degenen die zonder afspraak een booster willen halen.