De eerste aflevering van VI Vandaag op SBS6 leverde maandagavond ruim 1 miljoen kijkers op. Het programma van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp gaat in op de waan van de dag. Ondanks de hoge kijkcijfers, waarmee ze hoger scoorden dan concurrerende talkshows op maandagavond, zijn de reacties van het publiek gemengd. Mediadeskundige Ron Vergouwen kijkt niet op van de hoge kijkcijfers.

Met 1.046.000 kijkers eindigen de mannen van VI in de top 25 van Stichting KijkOnderzoek (SKO) op een zesde plaats. De reacties op de aflevering zijn erg gemengd, dit is vooral op Twitter goed zichtbaar. Hier is de ene kijker direct ‘fan’ en haakt de ander net zo snel af. Vergouwen vindt het geen verrassing dat het programma zo goed scoort: ‘’Veel mensen waren benieuwd naar de nieuwe versie van het programma, maar maandagavond is ook de vaste VI-avond. Dus veel vaste kijkers namen automatisch een kijkje.’’  Volgens Vergouwen onderscheidt VI zich van andere talkshows omdat de drie heren niet schromen om hun mening te geven. Ook hebben andere talkshows gasten aan tafel die te maken hebben met het nieuws van de dag, bij VI werken ze met één of twee willekeurige gasten per aflevering en daarmee wordt het nieuws besproken. 

Provocerende Özcan Akyol 

Gisteren was Özcan Akyol de allereerste tafelgast bij VI Vandaag, hij kreeg het online zwaar te voorduren. Volgens de columnist wilde Geert Wilders het stemrecht van mensen met een Moslim-achtergrond ontnemen. Hier vielen veel mensen over. Ook PVV-leider Geert Wilders was hier niet over te spreken en noemt deze uitspraken ‘onwaar, onrechtmatig, pure laster en dus strafbaar’, reageerde de politicus op Twitter. ‘’Akyol is natuurlijk iemand die graag het randje opzoekt en het leuk vindt om te provoceren. Dit weten ze bij VI ook en daarom nodigen ze hem uit. Al vond ik dat ze hem gisteren vaak gelijk gaven en weinig tegenspraken, net iets te vaak”, aldus Vergouwen. 


Dinsdagavond wordt de tweede uitzending van VI Vandaag uitgezonden. Ditmaal met Wouter de Vries, de broer van de overleden Peter R. de Vries, aan tafel. Bij SBS6 hopen ze natuurlijk nog een keer hoge ogen te gooien. ”Ze zitten bij SBS6 op een prominente plek en de concurrentie is niet al te hoog. Ik denk dat het iets lager wordt dan gisteren, maar ze zullen nog steeds mooie cijfers behalen”, sluit Vergouwen af.