Door de huidige coronamaatregelen is het niet toegestaan om binnen of in groepsverband te sporten. Sportscholen, bootcamps en andere gezamenlijke sportactiviteiten zijn niet meer mogelijk. John Lammers, personal trainer, biedt al zeven jaar buitentrainingen aan in Mierlo en merkt dat er nu een stijging is in populariteit. Zijn personal training kan in deze coronatijd namelijk wel plaatsvinden.

Marion Font Freide (36) sport bij John en is heel positief over sporten in de buitenlucht. “Sporten met John is erg fijn. John laat zien dat je niet veel moeilijke materialen nodig hebt om te sporten. Super gaaf om naast een sneeuwpop op het veld, zelfs in de winter, mijn oefeningen te kunnen doen.” Ze kwam altijd langs het veldje waar John stond te sporten als ze haar kinderen naar school bracht. “Ik zag John en een groep sporters dan fanatiek bezig op het veldje en dacht ‘ik kan zelf ook wel wat meer bewegen’.”