Het is vandaag Internationale Kus een Roodharige Dag: dé dag dat we onze roodharige medemensen van wat extra liefde mogen voorzien. Met andere woorden: geef vandaag een ginger een (virtuele) kus.

“Meisjes met rooie haren, die kunnen kussen, dat is niet mis!”, zingt Arne Jansen in zijn grootste hit ‘Meisjes met rode haren’: een ode aan de roodharige vrouw. Is dat zo? Volgens de Duitse onderzoeker Werner Habermehl zou dit wel eens kunnen kloppen. Uit zijn onderzoek blijkt dat de vrouwelijke redheads onder ons meer actief zijn op seksueel gebied dan blondines of brunettes. Dat komt volgens hem voornamelijk door mannen: zij associëren de kleur rood met passie, vurigheid en avontuur. Dit zorgt ervoor dat ze roodharigen seksueel aantrekkelijker vinden en hierdoor vaker een move maken.

Heb jij rood haar en weinig behoefte in wildvreemden die je een kus willen geven vandaag? Blijf dan vooral lekker binnen. Ben je juist op zoek naar een actiever seksleven? Dan bestaat er altijd nog zoiets als een rode haarkleur uit een potje.