Startende profs komen tegenwoordig minder snel aan een club. Dat werd ook opgemerkt bij zaakwaarnemers. Door de coronacrisis is er veel veranderd In de wereld van de voetbalmakelaars. Sinds het begin van de pandemie moesten Nederlandse profclubs uitkijken met wat er werd uitgegeven.

Erik Ariëns, voetbalmakelaar van Mellow Yellow Sports, merkt dat er in de voetbalwereld wel het een en ander veranderd is sinds het begin van de coronacrisis. ‘’Startende profs hebben vooral last van de coronacrisis’’, zegt Ariëns. Volgens hem komen deze jongens minder snel aan een club.

De pandemie heeft er mede voor gezorgd dat jeugdspelers lange tijd geen wedstrijden konden spelen. ‘’Hierdoor stond de ontwikkeling van de spelers stil’’, vertelt Ariëns. Maar volgens hem is er nog een ander belangrijk gemis: ‘’Scouts mochten niet bij de wedstrijden aanwezig zijn’’. Hierdoor kunnen sommige spelers zonder aangeboden contract bijvoorbeeld geen nieuwe club vinden. Dat kan volgens Ariëns best wel voor wat onzekerheid zorgen bij jeugdspelers.

Volgens Ariëns is de coronacrisis voor sommige spelers een ramp geweest, maar soms ook kansen geboden. ‘’Door de vele blessures werd de jeugd vaak doorgeschoven’’, zegt Ariëns. Overigens begint de markt steeds meer aan te dringen, maar volgens Ariëns past de voetbalmarkt zich gewoon aan de nieuwe situatie aan. Hij verwacht daarom ook dat het probleem zich vanzelf op zal lossen.