In de Nederlandse nachtelijke uurtjes heeft Jesper de Jong gewonnen van de Australische tennisser Edward Winter. De wedstrijd die 10:00 lokale tijd begon, was gespeeld binnen twee sets. De Nederlander rekende binnen twee sets af met zijn tegenstander. De scores waren 6-1, 6-2.

In het prille begin van de wedstrijd leek Winter sterke concurrentie voor de Jong. Hij won namelijk game twee in de eerste set. Al snel nam de tennisser uit Hoofddorp de leiding en won de eerste game door de resterende vijf sets achter elkaar te winnen.
Ook in de tweede set bleef de Jong zijn Australische concurrent de baas. Dat resulteerde in het annuleren van de derde en laatste set. Deze overwinning betekent dat de Jong door is naar de laatste kwalificatie ronde

Autralian Open
De Australian Open wordt dit jaar weer gehouden in de Melbourne. Het toernooi valt onder de vier grote tennistoernooien die elk jaar plaatsvinden. De andere drie zijn Wimbledon, de US Open en de French Open. Dit jaar is de 110ste editie van de competitie.
De Australian Open was afgelopen dagen veel in het nieuws. Dat komt omdat de tienvoudige winnaar van het toernooi, Novak Djokovic, ongevaccineerd blijkt te zijn. Australië wou de Serviër in eerste instantie niet binnenlaten. Vandaar dat hij misschien niet mee kan doen aan het tennistoernooi.

Nederland heeft dit jaar tien tennisspelers rondlopen op het Australische grandslamtoernooi. Check hieronder welke Nederlandse spelers meedoen!