Afgelopen maandag kondigde Netflix aan dat de serie Emily in Paris nu ook een derde en een vierde seizoen krijgt. Dat terwijl seizoen twee nog maar net uit was. Seizoen één van de ‘romcom’ serie werd bekeken door 58 miljoen huishoudens in een korte 28 dagen. Wat is dan de succesformule van deze serie waardoor ze twee nieuwe seizoenen krijgt?

 

Fancy diners, trendy kleding, bourgondische croissants en een goede pak drama. De serie Emily in Paris is voor het eerst verschenen in 2020 en is in 2021 teruggekomen met een nieuw seizoen. Huishoudens van over de hele wereld kunnen allemaal tien afleveringen meekijken met het spannende leven van Emily Cooper, gespeeld door de bekende Lilly Collins. Ze verhuist van Chicago naar het romantische Parijs, waar ze een nieuw leven start bij een Frans marketing bedrijf. Tijdens haar avonturen in de vreemde stad ontmoet ze nieuwe vrienden en aantrekkelijke mannen, die uiteindelijk voor de nodige problemen gaan zorgen.

Veilig gevoel

Volgens Lex Passchier, scenarioschrijver van televisieseries als Moordvrouw, kan het succes van Emily in Paris ook te maken hebben met de tijd waar we ons nu in bevinden. “Zeker in rare en onzekere tijden als deze, zoeken mensen misschien wel naar extra houvast en veiligheid”, zegt de schrijver. Romantische comedy’s hebben volgens hem vaak voorspelbare verhalen die goed aflopen, dit kan dan voor mensen als veilig voelen. Wat precies een goede romantische comedy als Emily in Paris moet hebben laat Passchier weten met de volgende geboden:

Toch ook négativité

Ook in Nederland staat de serie al een tijd in de ‘Top 10 in Nederland’ van Netflix. Ondanks dat de serie ook veel kritiek heeft gekregen, vooral van de Fransen zelf. De serie zou volgens hen te cliché zijn en weinig diversiteit bevatten. Dat zouden de makers aanpassen in het tweede seizoen. Er zou hier meer diepgang te zien zijn en de Franse bevolking zou minder negatief worden neergezet. Wat er nu verder gaat gebeuren met Emily de komende seizoenen is nog niet duidelijk. Darren Star, de bedenker van de serie, heeft nog geen hints gedropt.