Bron: Fenna Achterberg

Het sportgala Veenendaal heeft ondanks de huidige coronamaatregelen toch plaats kunnen vinden. Het evenement was afgelopen zaterdag 8 januari te volgen via een livestream. Een van de winnaars was Fenna Achterberg. Voor Fenna was het een zetje in de rug, “ik ga nu met een positieve mindset 2022 in.”

 Fenna Achterberg (17) is uitgeroepen tot sporttalent van het jaar 2020/2021 bij de meisjes. Dit vanwege haar prestaties op de NK atletiek. Hoewel 2020 voor de jonge atlete een goed jaar was, bracht 2021 wat tegenslagen met zich mee. Naast de coronamaatregelen zat het haar fysiek namelijk ook niet mee en zodoende heeft ze noodgedwongen veel aan de kant gezeten. “Het was een apart jaar, niet alleen door corona, maar persoonlijk ook door een blessure. Om zelfs na zo’n lastig seizoen genomineerd te worden en ook nog te winnen is natuurlijk extra mooi.”

Blik op toekomst

De toekomst kan je niet plannen, dat is wat Fenna van het afgelopen jaar heeft geleerd en mee wil nemen naar 2022. “Ik heb van deze pandemie geleerd om te kijken in kleine stappen. Mijn doel is nu dan ook om fit te worden en aankomend jaar op het hoogste niveau weer actief te kunnen zijn. Deze prijs geeft mij alleen maar meer motivatie en ik ben dan ook ontzettend blij dat de organisatie zo creatief is geweest om het gala alsnog door te laten gaan.” Met komend jaar is Fenna dus nog niet zo bezig, al zou ze het wel leuk vinden weer genomineerd te worden. “Het zou zeker leuk zijn om voor het eerst de titel Sportvrouw van het jaar te kunnen winnen, maar dat zullen we nog wel zien.”