In het afgelopen jaar zijn er meer auto-ongelukken geweest dan in 2020. In totaal is het aantal ongelukken in 2021 opgelopen met 7,9 procent. Er waren meer ongelukken met blikschade ook waren er ook meer gevallen met minimaal één gewonden tijdens deze ongelukken daarin tegen is aantal ongelukken met minimaal één dode gedaald. 

In 2020 was er dan ook een daling te zien qua auto-ongelukken. Hoewel de cijfers van 2021 nog steeds lager zijn dan die van 2019, maakt de politie zich nog steeds zorgen, wordt er vermeld in de NOS. “We maken ons daar wel zorgen over”, meldde Paul Broer, portefeuillehouder verkeer van de politie in het NOS Radio 1 Journaal. “Omdat we natuurlijk gehoopt hadden dat door alle inspanningen van het afgelopen jaar we eerder een daling zouden zien dan een stijging.” 

Er is nog wel een daling te zien bij het aantal verkeersongelukken met minimaal één doden. In 2019 waren dit er nog 522 en in 2021 is dit gedaald tot 480 ongevallen. Deze cijfers staan in een onderzoek van onder meer de politie en Rijkswaterstaat. Een reden hiervoor is het advies om thuis te werken dat in een groot gedeelte van 2020 en 2021 gold.