Vanaf komende zaterdag worden de coronaregels versoepelt voor het hoger onderwijs, detailhandel, contactberoepen en het sporten. Dat melden bronnen na berichtgeving van onder andere de NOS, RTL Nieuws en De Telegraaf. Een bezoek aan de kapper, sporten in de sportschool en winkelen zonder afspraak wordt weer mogelijk.  

Volgens RTL Nieuws wordt sporten in de buitenlucht voor volwassenen ook weer mogelijk. Dit zou dan tot 20:00 zijn. Bij de Tilburgse voetbalvereniging TSVV Merlijn zijn ze vooral blij dat ze weer kunnen trainen zegt competitiemanager Luuk van Opstal. ‘’We hebben er vooral zin in, maar ik snap eigenlijk niet waarom we maar mogen sporten tot 20:00.’’ Er gaan nog meer voorwaarden gelden bij de versoepelingen. Zo wordt er een maximum aantal personen per vierkante meter in een winkel ingevoerd.   

De cultuursector en de horeca blijven wel dicht. Dat zorgt voor irritatie bij het horecapersoneel. ’’Wij balen enorm’’, zegt Thijs Baasdam, bedrijfsleider van Stadsbrouwerij013 in Tilburg. ‘’Het voelt alsof wij telkens de dupe zijn, wij worden het eerste gepakt en als laatste komen wij eruit.’’  

 Het kabinet neemt komende vrijdag een definitief besluit over de nieuwe maatregelen. Vrijdagavond 19:00 is er een persconferentie met premier Mark Rutte en Ernst Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid. Het wordt zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe functie.