De transfercarrousel is weer in volle gang.  Halverwege het seizoen kunnen clubs weer nieuwe spelers aantrekken en de Nederlandse spelers zijn zeer gewild. Steven Bergwijn  naar Ajax of Memphis Depay naar Juventus?  Hieronder een lijstje van transfers die deze maand mogelijk hun doorgang zullen vinden.

Steven Bergwijn

De 24-jarige Amsterdammer spelend bij het Engelse Tottenham Hotspur wordt hevig in verband gebracht met een overgang naar Ajax. In de winter van 2020 maakte Bergwijn voor dertig miljoen euro de overstap van PSV naar Tottenham. In Engeland kon de aanvaller, mede door sterke concurrentiestrijd en blessures, geen basisplaats bemachtigen. Ajax is op zoek naar een nieuwe buitenspeler nu David Neres vertrokken is naar Sjachtar Donetsk.  De onderhandelingen tussen beide clubs zijn op dit moment in volle gang. Volgens transfermarktwatcher Fabrizio Romano  is Tottenham bereid om Bergwijn te verkopen en heeft Ajax zelfs al een bod neergelegd. Met de transfer zou volgens De Telegraaf achttien miljoen euro gemoeid zijn.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer maakt indruk met zijn spel bij Vitesse. Onder meer PSV en Feyenoord zouden geïnteresseerd zijn in de middenvelder. PSV versterkte zich deze winter al met middenvelder Joey Veerman en dus lijkt de interesse bij de Eindhovense club al iets vermindert. Feyenoord is daarentegen vol in onderhandeling met Vitesse en Bazoer. De vraagprijs voor de 25-jarige middenvelder staat momenteel op drie miljoen euro. De vraag is of Feyenoord dit bedrag wel kan ophoesten, omdat  ze momenteel in financieel zwaar weer verkeren. Als Vitesse nog geld aan Bazoer wil verdienen, zal de club haast moeten maken, anders loopt Bazoer in de zomer transfervrij de deur uit. Volgens De Telegraaf zit er nog weinig schot in de onderhandelingen.

Kjell Scherpen

De keeper maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Brighton. Met die transfer was vijf miljoen euro gemoeid. Omdat Scherpen de eerste seizoenshelft amper in actie is gekomen hunkert hij naar speelminuten. Om meer speelminuten te krijgen, wil Scherpen verhuurt worden. Een club is nog niet in het vizier maar de kans is groot dat Scherpen deze maand een tijdelijke overstap zal maken. Misschien zien we hem in de tweede seizoenshelft terug in de Eredivisie. Hoewel de kans ook bestaat dat Scherpen een transfer maakt naar een club op een lager niveau in Engeland. Brighton houdt op dit moment alle opties nog open. Publieke interesse van andere clubs voor Scherpen is er op dit moment nog niet.

Memphis Depay

Memphis Depay is bezig aan zijn eerste seizoenshelft bij FC Barcelona. Toch zijn er al geruchten op gang gekomen dat Juventus interesse heeft in de oud-PSV’er. De Italiaanse grootmacht zou Memphis voor een half jaar willen huren, meldt journalist Gianluca di Marzio. Memphis werd afgelopen zomer transfervrij gecontracteerd door onder meer trainer Ronald Koeman. Na diens vertrek is de toekomst van de aanvaller op de tocht komen te staan . Juventus zou dringend op zoek zijn naar een vervanger voor de recent geblesseerde Federico Chiesa, in Memphis denken ze een tijdelijke vervanger gevonden te hebben.

Georginio Wijnaldum

Ook Georginio Wijnaldum stapte afgelopen zomer transfervrij over naar een nieuwe club. Hij vertrok naar Paris-Saint Germain, waar hij nu acht miljoen euro per jaar verdient.  Ook bij Wijnaldum lijkt er al na een half jaar een nieuwe overstap te komen. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar de Engelse Premier League. De Londense club Arsenal is op zoek naar een middenvelder en ziet in Wijnaldum de ideale kandidaat. Ook Newcastle United, een oude club van Wijnaldum, zou de middenvelder er graag bij hebben. Newcastle United staat op dit moment op de een na laatste plaats en wil dus versterkingen halen. De club uit Newcastle heeft budget genoeg om de overstap ook te kunnen bekostigen, de club is pasgeleden namelijk overgenomen door trustfundeigenaar en miljardair Mohamed bin Salman.