Een oproepje op Twitter ging afgelopen week viraal en heeft voor tientallen haatreacties gezorgd aan het adres van Max, oftewel @Mafkeesmax. Waar ging het volgens hem mis?  

De hartslag van de 41-jarige Max uit Spijkenisse ging afgelopen weekend flink omhoog tijdens zijn vaccinatie-afspraak. Niet door prikangst, maar door een ‘heel erg leuke ginger dame’ die hem voorzag van zijn vaccin.

Tekst gaat verder onder de tweet

Het gebeurde allemaal zaterdag 8 januari op priklocatie Rotterdam Crooswijk. Max arriveerde daar en trof een leuke vrouw van de GGD aan. Lang verhaal kort: Max zou haar graag nog eens willen zien. Zijn zus plaatste twee dagen later een oproepje op haar Twitteraccount in de hoop een GGDate te kunnen regelen, maar dan zonder naalden in de buurt. De tweet is inmiddels door honderden twitteraars geliket en gedeeld.

Tekst gaat verder onder de tweet

Veel twitteraars reageren vol lof op dit hoopvolle berichtje. Zo ook Attje Kuiken, kamerlid van de PvdA. Zij tweet: ‘@Mafkeesmax is nog steeds op zoek naar charmante prikster! Wie heeft raad?’ Na deze tweet stromen de negatieve reacties binnen, voornamelijk afkomstig van vrouwen. Max wordt in deze tweets ‘vrouwonvriendelijk’, ‘stalker’ en ‘griezel’ genoemd.

Tekst gaat verder onder de tweets

Ff bellen met Max

Wat heeft de zogenoemde ‘creep’ in kwestie hierover te zeggen? 

Tekst gaat verder onder fragment

Of die GGDate er nog gaat komen, moet nog blijken. Niet geprikt is altijd mis.