We zitten pas halverwege januari, de pandemie is nog lang niet afgelopen en de gezellige kerstdagen zijn voorbij. In deze donkere dagen is het voor veel mensen lastig om positief te blijven, en de somberheid van buiten niet over te nemen. Hier volgen enkele tips om het toch een beetje warm en gezellig te maken!

  1. Stof je oude spelcomputer af

Misschien ligt ‘ie onder een grote berg stof of op zolder bij je ouders, maar de meeste mensen hebben ‘m nog ergens bewaard: een oude spelcomputer. Of het nu een oude wii, DS, of Playstation 2 is maakt niet uit, allemaal zijn een bom van nostalgie en plezier.

Nog leuker: verzamel samen met je huisgenoten al jullie oude spelcomputers en plan een retro gaming avondje in. Plezier gegarandeerd!

  1. Lees samen een boek

Lezen is niet voor iedereen even plezierig, maar je kan het wel leuk maken door het samen te doen! Spreek met je vrienden of met je huisgenoten af om samen een boek te lezen dat jullie allemaal aanspreekt en maak een planning. Spreek bijvoorbeeld af om iedere week een hoofdstuk te lezen en zondagavond fysiek of digitaal bij elkaar te komen om het hoofdstuk te bespreken. (Het gesprek mag natuurlijk ook over andere dingen gaan.) Pak een glas wijn en iets lekkers te eten erbij, en tadaa! Dat scheelt weer een avondje alleen op de bank zitten.

  1. Speel een spelletje

Of je het nu fysiek met z’n allen doet of digitaal, een spelletje is altijd leuk! Het is een makkelijke manier om een connectie te maken met anderen en weer een beetje plezier te hebben. Met de lockdown en sombere, donkere dagen is het extra lastig om leuke dingen te vinden. Reden genoeg dus om met je vrienden een spelletjesavond in te plannen!

  1. Organiseer een schilderavondje
Karolina Grabowska | Pexels

Hoe vaak ben jij creatief bezig? Voor niet iedereen zal dit dagelijkse kost zijn, al helemaal niet met materialen waar je echt vies mee mag worden. Maar bij schilderen mag dat allemaal wel! Trek voor de zekerheid oude kleding aan en verzamel een aantal vrienden bij elkaar, en ga lekker schilderen. Wat je gaat schilderen, dat maakt niet uit. Maak een challenge om allemaal hetzelfde plaatje te schilderen, schilder elkaar na of volg een Bob Ross tutorial, het kan allemaal. En wees vooral niet bang om vies te worden!

  1. Ga wandelen

Welk lijstje met adviezen is compleet zonder deze tip? Het is een klassieker, maar nog steeds een belangrijke om te noemen. Haal een frisse neus of spreek af met iemand. Het is een mooi moment om bij te kletsen met een vriend of vriendin die je lang niet hebt gezien. Of als je alleen gaat, een goed moment om eindelijk die ene podcast te luisteren die al zo lang op je lijstje staat. Of je laat je koptelefoon thuis en geniet gewoon van de geluiden van de natuur, dat mag ook.

  1. Kook je favoriete maaltijd

Comfort food is altijd een goede oplossing voor verdrietige gevoelens. Hoewel bestellen vaak ook werkt, is het natuurlijk nog veel leuker om de maaltijd zelf te koken. In deze koude wintermaanden is er weinig beter dan de heerlijke geuren van versgekookt eten uit de keuken.

Bonus: nodig enkele vrienden uit voor het koken! Laat ze allemaal iets meenemen voor de maaltijd (bijvoorbeeld een lekker toetje of een fles wijn) en steek wat kaarsjes aan voor de gezelligheid. Eet smakelijk!