Nederlands jeugdinternational Finn Dicke, die sinds 2021 bij de 018 van het Nederlands elftal zit en al vier interlands achter zijn naam heeft staan, heeft nu zijn eerste profcontract getekend bij ADO Den Haag. Het 17-jarige talent wordt daarmee beloond voor zijn prestaties van de afgelopen tijd.

Hoewel Dicke vorig jaar al de kans kreeg om Oranje te vertegenwoordigen moest hij op clubgebied iets langer wachten. Dit zorgde bij Dicke voor wat ongeduld, maar afwijken van zijn plan deed hij niet. Hij wil namelijk dit seizoen alles bij 021 spelen en daarnaast debuteren bij het eerste team. ‘’Op een gegeven moment hoop je dat het opschiet maar ik wilde vasthouden aan het plan’’, zegt Dicke. De centrale verdediger speelde al sinds 2013 in de jeugdopleiding van ADO Den Haag maar kreeg nog niet de kans om in het eerste te debuteren. Nu is het moment eindelijk daar en tekent hij tot medio 2024 bij de Hofstedelingen.

Als international hing dat profcontract al een tijdje in de lucht, desondanks moest hij nog zeker één jaar wachten. Dat had volgens Dicke te maken met meerdere facetten: ‘’Door de coronacrisis heeft het bijvoorbeeld wat langer geduurd, maar de financiële situatie van ADO speelt ook mee.’’ Desondanks kiest hij ervoor om langer voor ADO te spelen en daar is hij trots op. ‘’Hier heb ik al die jaren hard voor gewerkt en ik ben blij dat dat op deze manier beloond wordt’’, vertelt Dicke.

Interesse in een speler wordt nou eenmaal groter als je in beeld komt en wedstrijden speelt bij het Nederlands elftal, mede daardoor moest ADO snel schakelen voordat er daadwerkelijk kapers op de kust kwamen. De ervaring bij de Nederlandse ploeg was er een om nooit te vergeten. ‘’Het niveau ligt nog hoger en om wedstrijden te spelen tegen de beste ploegen van je eigen leeftijdscategorie is erg gaaf.’’