De verkoop van computers is wereldwijd in 2021 weer flink gestegen. Volgens cijfers van marktonderzoeker Canalys werden er afgelopen jaar zo’n 341 miljoen computers verkocht. Dit is een stijging van 15 procent ten opzichte van 2020.

Naast dat de computerverkoop gestegen is met 15%, is het ook voor het eerst sinds 2012 dat er zoveel computers verscheept zijn als afgelopen jaar, aldus Canalys. In het onderzoek van Canalys is ook gebleken dat het thuiswerken en studeren de grootste oorzaak is van de toename.

Smart2Scool helpt scholen, studenten en ouders met het digitaliseren van het onderwijs.

Jeroen van Keulen commercieel medewerker van het bedrijf, merkt ook dat er in Nederland afgelopen jaar veel meer vraag kwam naar computers.

‘’De digitalisering is al een paar jaar aan de gang, maar door corona merkten wij wel dat er in een korte tijd steeds meer vraag naar kwam. En dat is niet gek, want iedereen had op school beschikking over computers, maar als iedereen in de lockdowns thuisonderwijs gaat volgen, moet er snel geschakeld worden en kopen mensen dus in een korte tijd veel computers’’, meldt van Keulen.

Omzet

De totale omzet uit de computerverkoop bedroeg vorig jaar volgens Canalys meer dan 250 miljard dollar, omgerekend 220 miljard euro. Dat was een jaar eerder 220 miljard dollar. Lenovo had volgens Canalys het grootste marktaandeel gevolgd door HP, Dell, Apple en Acer.

 

Rijk van de Reijt