Tiburg – Jongeren onder de 18 jaar mogen vanag 11 januari weer paardrijden tot 20:00. Dat blijkt uit de aankondiging op 4 januari van het demissionair kabinet. Na lange tijd keren ze terug naar de manage, wel hangt er een flink prijskaartje aan het hebben van je eigen paard.

 

Bij de meeste maneges betaal je voor wekelijks paardrijden gemiddeld vijftig euro per maand. Daarnaast kan je ervoor kiezen om je eigen paardrijkleding te kopen. Zo kun je een eigen cap, een eigen zweep en eigen paardrijlaarzen aanschaffen. Het hebben van een eigen paard is echter nog veel duurder. De redactie sprak met Pascalle* (28) over de kosten die komen kijken bij het hebben van je eigen paard.  

bron fotos: pexels, Mathias Pr Reding, Theother Kev, David Dibert, Pixabay, Rachel Claire, Arthur Krijgsman, Tina Miroshnichenko, Tatiana Twinslol, Edward Eyer, Mikhail Nilov, Markus Spiske, International Fund For Animal Welfare.

*ivm privacy redenen is de achternaam van de bron alleen bekend bij de redactie