In navolging van Den Bosch, Eindhoven en Tilburg heeft Breda ook de carnavalsoptocht afgeblazen. Gegeven mogelijkheden, aangedragen door de burgemeesters, zoals een zomercarnaval is geen optie voor de doorgewinterde carnavaller. Een tegenvaller voor artiesten. ‘’In september bepaal ik al of ik ga investeren in een nieuw nummer.’’  

Peter Selie, zanger van carnavalskrakers als ‘Hoemoes Dà Òk Alweer?’  en ‘Omdat Ik Een Ray-Ben’, begrijpt de beslissing wel. ‘’Ik ben zelf docent en onze halve school is naar huis gestuurd. Het is gewoon niet te verantwoorden, als de kroegen open gaan.’’ Peter Selie vertelt dat het voor artiesten vooral van belang is dat de kroegen open gaan. ‘’Een afgelasting van de optocht is voor mij persoonlijk niet zo van belang’’, zegt hij. ‘’Het gaat echt om de opening van de kroegen, maar zo lang het niet open mag dan treed ik ook niet op.’’  

‘’Het is wel jammer, want een nummer maken kost ongeveer drieduizend euro’’, zegt de zanger. ‘’In september beslis ik dan al of ik die investering ga doen.’’ Voor Peter Selie hangt zijn inkomen niet af van de optredens tijdens carnaval. ‘’Ik doe het echt omdat ik een liefhebber ben van het carnavalsfeest. Ik heb geluk gehad dat mijn eerste nummer een succes was, maar het publiek kan ook Peter Selie-moe worden, dan word je ook niet meer geboekt’’, aldus de liedjesschrijver. ‘’Dan is de investering ook voor niks geweest.’’   

Voor dit jaar heeft de zanger ook een nieuw nummer gemaakt. Op vrijdag 21 januari  gaat het nummer in première. De clip gaat hij met zijn hele school bekijken. ‘’Om tien uur gaat elke klas live meekijken. Hopelijk wordt het een succes en kan ik weer optreden in de kroeg, zoals voor de pandemie’’, sluit de zanger af.