Door Sophie Everts en Mara van Beers

Rood, kastanjebruin en een donzige pluimstaart. In de Tilburgse bossen woont de Europese rode eekhoorn. Maar dinsdagochtend vonden een paar studenten een rode eekhoorn ver van de Oude Warande. De studenten besloten de dierenambulance te bellen voor het verwarde en als maar ronddraaiende beestje.   

Studente Marit Laurenssen (22) stond dinsdagmiddag een sigaret te roken voor de Fontys Hogeschool voor de journalistiek toen er een rode eekhoorn recht op haar af kwam rennen. De eekhoorn leek flink toegetakeld. Hij rende alleen nog maar rondjes. Een vreemd gezicht vond Marit, studente journalistiek. “Normaal zijn die dieren natuurlijk super schuw, dus wij dachten; iets gaat er daar niet helemaal lekker.”

De leerlingen besloten de dierenambulance te bellen, die snel ter plekke kon komen. Omwonenden begonnen zich te mengen bij de steeds groter wordende groep toeschouwers. Buurtbewoonster Vera zag de eekhoorn dagelijks door de buurt rennen, een echte straat eekhoorn zegt ze. “Als ik ’s ochtends m’n tanden sta te poetsen zie ik hem vaak door de bomen springen. Maar hoe hij zich nu gedraagt is niet normaal.”

Reddingspoging  

De mannen van de dierenambulance concludeerden dat het diertje waarschijnlijk was aangereden. “Het ronddraaien komt door de harde klap die het diertje heeft gehad. Hij heeft hersenletsel opgelopen, want zo ronddraaien is natuurlijk niet normaal”, meldt een dierenambulance medewerker. Na een uurtje eekhoorns vangen is het uiteindelijk niet gelukt het diertje te vangen. Hij kroop onder een hek door en ondanks er dat er nog wel om dat hek heen gelopen kon worden besloten de ambulance medewerkers de reddingspoging te stoppen.

Zie hieronder de beelden van de reddingsactie: