Door: Tijmen Prumpeler

De uitzending van Boos heeft veel losgemaakt in de media. In de aflevering kwamen onder andere de beschuldigingen richting Ali B en Marco Borsato naar voren. De uitzending werd afgesloten met een diepgaand interview dat Tim Hofman hield met John de Mol.

De mediawereld staat op zijn kop door de uitgebrachte beschuldigingen rondom het programma The Voice of Holland. In totaal zijn er 19 aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag gedaan richting bandleider Jeroen Rietbergen, de inmiddels ex-partner van Linda de Mol. Ook komen er steeds meer berichten naar boven van zedenmisdrijven rondom Ali B. In de uitzending komen meerdere vrouwen aan bod die hierover vertelden.

Zo vertelde een vrouw dat Ali B opdringerig was om seks met hem te hebben. Vanwege zijn machtspositie was de vrouw overrompeld en heeft ze dit toegelaten. Een andere vrouw vertelt ook dat, terwijl ze aan het douchen was, Ali binnen kwam lopen en haar ongewild gevingerd heeft.

Ook Marco Borsato werd sporadisch in de documentaire genoemd. Hij zou, onder andere bij The Voice Kids, meerdere jonge meiden van rond de 14 bij de billen en heupen hebben gepakt. Wanneer zij hier van wegliepen zorgde Marco er volgens hen voor dat hij in korte tijd weer bij hen in de buurt was. Veel van de klachten die over Marco gingen vonden plaats op zijn eindejaarsbarbecue. Deze gaf hij aan het einde van het seizoen van The Voice Kids met de deelnemers van zijn team.

De baas aan het woord

De uitzending eindigde met een onverwacht interview met Talpa baas John de Mol. Hierin werd door Tim Hofman onder andere gevraagd wat hij in de afgelopen jaren gemerkt heeft en hoe hij naar de situatie kijkt. De Mol vertelt geschokt te zijn door de aantijgingen, maar hij wil de onderzoeken afwachten tot hij met concrete uitspraken komt.

De Mol vertelt wel over een gesprek dat hij gehad heeft met Jeroen Rietbergen, wat immers ook zijn zwager was, toen er geklaagd werd over seksueel getinte berichten naar een kandidaat. De mol was naar eigen zeggen ziedend, en kon hem wel een klap verkopen, maar omdat Rietbergen een ervaren medewerker was, heeft John ervoor gekozen om hem destijds wel in dienst te houden. Dit was volgens hem geen foute beslissing.