Producten thuis laten bezorgen wordt steeds populairder. In Mierlo is het tegenwoordig zelfs mogelijk ambachtelijke producten online te bestellen en tot aan je voordeur te laten bezorgen door ‘Ambachtbezorgd’.

 ‘Ambachtbezorgd’ is een bezorgservice die speciaal opgericht is voor ambachtelijke ondernemers. “Het is voor lokale ondernemers ontzettend duur, en daarom niet rendabel, om zelf een bezorgservice op te zetten. Iets wat grote supermarken, zoals Albert Heijn en Jumbo wel kunnen verwezenlijken”, vertelt mede-eigenaar Niels Couwenberg.

‘Ambachtbezorgd’ wil lokale ondernemers ontzorgen. “Zie het als een extra verlengstuk om de ‘concurrentie’ met de supermarkten aan te kunnen blijven gaan.”

Hoe werkt het?

Via de website van ‘Ambachtbezorgd’ kun je producten van de slager, bakker, slijter en groenteboer bestellen. Alle producten worden gelijktijdig geleverd, als je binnen de bezorgregio valt. De website werkt als een reguliere webshop. Bestellingen worden in een papieren tasje gebracht en vervolgens bij een volgende bestelling gerecycled.

Concurrentie

Hoewel het voor lokale ondernemers steeds moeilijker wordt om te concurreren met grote supermarkten, ziet ‘Ambachtbezorgd’ deze branche niet als concurrenten. “Wij bezorgen lokale, ambachtelijke producten van een bakkerij, slagerij, slijterij en een groenteboer. De producten die de  ambachtwinkels verkopen, zijn over het algemeen kwalitatief beter dan de producten die je in de supermarkt kunt kopen. Onze klanten maken dan ook een bewuste keuze als ze bij ons bestellen”, vertelt Couwenberg.

Aansluiten bij ‘Ambachtbezorgd’

Henry van der Leest, van groentespeciaalzaak ‘Natuurlijk Van der Leest’ uit Mierlo, laat zijn producten bezorgen door ‘Ambachtbezorgd’. “Door me aan te sluiten bij ‘Ambachtbezorgd’ breid ik mijn afzetgebied uit: door een . Nieuwe klanten van ambachtwinkels zien direct mijn winkels als zij winkelen bij een collega-ambachtswinkel. Dat zorgt voor een omzetverhoging voor mijn winkel.” Niet alleen een uitbreiding van het klantenbestand zorgt voor een hogere winst, vertelt Van der leest. “Ook de besparing in tijd en personeel speelt een grote rol in deze afweging.”

Van der Leest vindt het belangrijk dat de oprichters van het bedrijf zich inzetten voor ambachtelijke bedrijven en vindt ‘Ambachtbezorgd’ een mooi initiatief om lokale ondernemers extra op de kaart te zetten.

Toekomst ‘Ambachtbezorgd’

Bij ‘Ambachtbezorgd’ hopen zich in de toekomst uit te breiden en in meerdere dorpen actief te worden. “We willen graag elke lokale ondernemer kunnen ontzorgen in de vorm van een bezorgservice. Uiteindelijk hopen we vanzelfsprekend een bedrijf op te kunnen zetten waar meerdere mensen van kunnen leven.”Het grote doel is van ‘Ambachtbezorgd’ is om héél Nederland te veroveren. “We gaan in ieder geval ons uiterste best doen.”

Iets voor Tilburg?