Het is vandaag Wereld Knuffeldag: op deze dag wordt iedereen aangemoedigd om een geliefde een knuffel te geven. Volgens Chinello Ifebigh, knuffeltherapeute, is knuffelen essentieel voor ons bestaan. “Zonder kan je in een diepe put terechtkomen.”

Een omhelzing geeft een booster voor het immuunsysteem. “Knuffelen is belangrijk voor het voortbestaan van de mens, een goede manier om van stress af te komen en het is de beste troost die er bestaat”, aldus Ifebigh. In coronatijd gaat dat natuurlijk wel anders. “Deze periode legt de behoefte extra bloot. Mensen worden bewust van wat ze missen.”

De knuffeltherapeute ziet vandaag als een symbolische dag waarop we beseffen hoe belangrijk dit soort contact is. “Met knuffelen is het ook belangrijk om je verantwoordelijkheid te nemen. Je wilt niet over iemands grenzen heen gaan.” Een goede tip is om te vragen of er een knuffel gegeven mag worden. “Je wilt een hell yes horen, check dat altijd even.”

Ifebigh: “Ik ga vandaag zeker nog iemand een knuffel geven. Voor mij is elke dag Knuffeldag!”