Na zes weken op rij geen winst heeft De Graafschap besloten om trainer Reinier Robbemond te laten varen, dat maakte de club op 16 maart bekend. Club-icoon Jan Vreman neemt de rol als interim-trainer op zich, terwijl de Superboeren dringend op zoek zijn naar een vervanger.

Het begin van het seizoen leek voor de Achterhoekse club te mooi voor woorden: vier zegens op een rij en een vaste plek in de top van de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie. Na de winterstop ging het plots bergafwaarts: “Vandaar dat wij hebben besloten niet met Robbemond verder te gaan”, aldus de woordvoerder van de club. De recente resultaten en het gebrek aan uitzicht op verbetering zijn de druppels die de emmer doen overlopen.

De Graafschap heeft een brede geschiedenis als het gaat om wisseling tussen de trainers. De club is voor de elfde keer in tien jaar tijd op zoek. Eén naam komt regelmatig terug bij de Superboeren, namelijk: Jan Vreman. Ook nu is de oud-speler de redder in nood. “Dat geeft onze technisch manager Peter Bijvelds de kans om samen met het klankbord voetbalzaken een profiel voor een nieuwe trainer op te stellen en hier vervolgens de geschikte persoon bij te vinden”, vertelt de woordvoerder.

Een positieve ontwikkeling voor de fans is dat het bestuur samen met Jan Vreman heeft besloten om de trainingen weer openbaar te maken: “Waardoor onze supporters van harte welkom zijn om te komen kijken”, meldt de woordvoerder. Dit was niet het geval bij ex-trainer Robbemond. Met Vreman als interim-trainer en het support van de fans bij de trainingen hoopt de club zich te plaatsen voor de Play-Offs aanstaande mei.