René Hake is per direct ontslagen als trainer van FC Utrecht.  De trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten van het team. Assistent Rick Kruys maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer.

De resultaten van de ambitieuze club in de Eredivisie vielen flink tegen. FC Utrecht staat nu op plek nummer zeven in het klassement. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Hake met 3-1 van Groningen. Twee dagen later kwam het tot een breuk. Dit was de zoveelste nederlaag voor de club.

“De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben”, meldt de technische directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam. “We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten.”

Sinds november 2020 was Hake coach van Jong FC Utrecht. Nadat de vorige coach vertrok naar KRC Genk, schoof Hake door naar het eerste team van Utrecht. De trainer is teleurgesteld over het feit dat zijn periode bij FC Utrecht voorbij is. “Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen.”

Assistent-trainer Rick Kruys neemt Hake over tot het einde van het seizoen. “Onder Kruys focust het eerste elftal zich op het behalen van de doelstelling, in de top 6 eindigen, en de play-offs om Europees voetbal”, aldus Zuidam. Of Kruys hierna de functie bij FC Utrecht doorpakt is nog niet bekend.

Bron: ANP