Fotocredits: ANP, fotograaf Daniel Hambury

Voetballer Christian Eriksen speelt aanstaande zaterdag mee in de wedstrijd Denemarken-Nederland, zo maakte bondcoach Kasper Hjulmand bekend op Deense televisie. Zondag bleek dat de dertigjarige Deen corona had, waarna het onzeker was of hij mee kon spelen. 

Eriksen werkte afgelopen maanden aan zijn rentree in de voetbalwereld, nadat hij vorige zomer een hartstilstand kreeg tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Dankzij een pacemaker kan de voetballer alsnog doorspelen. Wel moest hij gedwongen weg bij de Italiaanse club Internazionale, omdat het in Italië verboden is om met pacemaker te voetballen in de hoogste competitie. Om die reden tekende hij bij de Engelse club Brentford, waarmee hij eind februari zijn eerste wedstrijd speelde sinds het incident. 

Inmiddels is de voetballer, die in 2010 zijn debuteerde bij het Deense nationale eftal, weer veel aan het trainen. Daarom werd hij vorige week dinsdag opgeroepen voor het oefenduel voor Denemarken. Het was echter onduidelijk of hij mee kon spelen nadat hij corona opliep. Inmiddels is hij hiervan hersteld en dus doet Eriksen mee in de wedstrijd, die plaatsvindt in de Johan Cruijff ArenA. 

Het duel is bedoeld ter voorbereiding van de spelers op het WK in Qatar, dat in november en december 2022 wordt gehouden. Het Nederlands eftal kwalificeerde zich in november voor het kampioenschap. Na Denemarken zal Nederland volgende week dinsdag een oefenduel spelen tegen Duitsland.