Het is vandaag alweer zes jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Buiten dat velen hem nog herinneren als ‘de beste voetballer aller tijden’, stond hij ook bekend om zijn Cruijffiaanse uitspraken: Een eigen taal die eigenlijk alleen hij begreep. Maar wordt de nalatenschap van de nummer 14 niet ingehaald met de komst van nieuwe generaties?

‘Ieder nadeel, heb z’n voordeel’, ‘voetbal is heel simpel, maar het moeilijkste aan voetbal is simpel voetballen’ of ‘de aanval is de beste verdediging’. Uitspraken die we als spreekwoorden zijn gaan gebruiken, toch kunnen de uitspraken maar van één man afkomstig zijn: Johan Cruijff. Nog altijd wordt hij gezien als de beste voetballer die ons land gekend heeft, terwijl er inmiddels een aantal generaties zijn die hem niet hebben zien spelen. Cruijff stopte namelijk met voetballen in 1984. Kunnen we daarom nog wel spreken van ‘de nalatenschap van Johan Cruijff’? En wordt het niet eens tijd dat hij van de troon ‘beste aller tijden’ gestoten wordt? Verslaggever Julian ging de straat op en zocht het uit!