Gezellig eendjes voeren in het park zit er niet meer in voor de Rotterdammers. Vanaf 1 juli is het voeren van deze waggelende vogels niet meer toegestaan. Met dit verbod wil de stad de overlast en gezondheidsproblemen die het voeren veroorzaken tegengaan. 

“Vooral het overmatig voeren van eendjes met voer dat eigenlijk niet geschikt is voor ze zorgt voor problemen”, zegt Marc Scheurkogel van Vogelbescherming Nederland.  “Voedsel als brood is simpelweg te zout. Doordat mensen eten geven met foute voedingsstoffen voor de eenden kunnen ze vergiftigd worden en doodgaan.” 

“Als je voert, doe het met goed voer en met mate”

Of het verbod nut heeft moet nog blijken. Volgens Scheurkogel is een totaal verbod niet nuttig: “Zolang mensen maar weten wat ze niet mogen voeren. Een uitleg voor in de parken is een goede oplossing voor de bezoekers. Een bordje met instructies en voedsel opties zou al kunnen helpen.”