Uit een onderzoek van de Fontys Hogeschool Journalistiek Nieuwsredactie blijkt dat PSV de duurste losse kaarten verkoopt van alle Eredivisieclubs. Het goedkoopste kaartje is te krijgen voor 32 euro op de bovenste ring. Supporters vinden dat de prijzen toegankelijker moeten worden.

Het is niet iets nieuws, want volgens een onderzoek van Kortingscode.nl verkoopt PSV sinds 2015 de duurste kaartjes van de Eredivisie, meldt RTL Nieuws. Daarnaast is er een duidelijke stijging te zien in de prijzen. In het seizoen van 2018-2019 betaalde je namelijk voor een kaartje nog maar €28,50. Dat betekent dat de prijs tussen 2018-2022 stijgt met 13 procentpunten.

De tekst gaat verder onder de infographic:

Manouk Anakotta

 

Daarentegen zegt Supportersvereniging PSV geen klachten te hebben gehad vanuit leden van de vereniging: “Zo’n 28 duizend leden hebben een seizoenkaart waardoor er nog een beperkt aantal plaatsen overblijft voor losse kaarten. De mensen die dan een los kaartje willen kopen hebben het er dan wel voor over.” De vereniging is verder niet verantwoordelijk voor de prijzen en houdt zich vooral bezig met de busreizen voor leden voor uitwedstrijden.

Toch wel prijzig
PSV-supporter Benthe de Laat vindt de tarieven voor een kaartje toch best prijzig. “Ik ga meestal een paar keer in het seizoen naar een wedstrijd, maar helaas beïnvloeden de prijzen mij wel in mijn keuze om te gaan”, vertelt ze. Ook supporter Sander Willems herkent zich daarin. “Door de hoge prijzen ben ik eerder geneigd om niet te gaan, ik vind het dan het geld niet waard”, aldus Sander. “Ook voor de mindere plekken betaal je toch nog wel veel”, vindt supporter Gijs Breukels. “Voor mijn gevoel gaan de prijzen ook steeds omhoog en ik denk dat de clubs dat ook gewoon kunnen vragen, omdat mensen het toch wel betalen.”

De oplossing volgens deze supporters? “Aanpakken die prijzen! Maak de tickets toegankelijker voor het publiek zodat meer mensen kunnen genieten van het mooie voetbal”, vindt Sander. “Ik denk dat het belangrijk is dat de prijzen lager worden, zodat de mensen die het wat krapper hebben toch de mogelijkheid hebben om naar een wedstrijd te gaan”, zegt Benthe.