Op maandag 18 april wordt Tilburg 213 jaar oud. Elk jaar is er een nieuwe, creatieve manier om de trots op Tilburg te laten zien. Dit jaar vieren we de verjaardag met borduurwerkjes van iconen uit de Brabantse stad.

Borduurster Els Melis bestudeert het borduurwerk van mevrouw Panis-Vermeer
De garen om mee te borduren

Stadsmuseum Tilburg werd geïnspireerd om te borduren door de merklap van mevrouw Panis-Vermeer, een borduurwerk uit 2009 met verschillende Tilburgse iconen. De merklap werd gemaakt ter ere van het tweehonderdste jaar stadsrechten voor Tilburg. Borduurders kunnen de
iconen nu zelf namaken.

Het TijdLab is op 6 en 13 april omgetoverd tot een borduurwerkplaats. Tilburgers kunnen hier hun borduurpakketje ophalen en een borduurexpositie bezoeken.

Luister hieronder het verhaal over de Merklap