Toch liever thuisblijven om je lievelingsserie af te kijken, of nog even FIFA afspelen, stilzitten lijkt steeds normaler te worden. Zes op de tien kinderen voldoen zelfs niet aan de bewegingsnorm volgens de Krajicek Foundation. Hier moet volgens deze organisatie verandering in komen. Daarom dat er in heel Nederland steeds meer Krajicek Playgrounds worden geplaatst, waaronder in Tilburg.

NienkeVanZutphen

Aan de Generaal Pattonstraat in Tilburg is deze maand een nieuw speelveld geopend voor de jeugd uit deze buurt. Het is al de vijfde in de Brabantse stad en een zesde volgt snel volgens Hasan Abaka, regiomanager van de Krajicek Foundation. “Door samen buiten te spelen, worden sociale vaardigheden en talentontwikkeling gestimuleerd bij kinderen. Dat draagt bij aan meer kansengelijkheid. De velden liggen niet voor niks in aandachtswijken zodat de kinderen die daar wonen ook veilig buiten kunnen spelen”, zegt Abaka.  

De nieuwe Krajicek Playground aan de Generaal Pattonstraat heeft een directe invloed op de leefomgeving van de bewoners tegenover het veldje. Wat vinden zij er eigenlijk van? Luister hier: