Foto: Belcrum Beach
De laatste voorbereidingen zijn in volle gang om op morgen weer de deuren van Belcrum Beach te heropenen. Wie in de stad op zoek is naar verkoeling, kan vanaf vrijdagmiddag weer terecht bij het strandje.

Nu de opening van Belcrum Beach bijna daar is, stomen de beheerders zich klaar voor het tiende seizoen. Zij zaten gedurende de coronaperiode niet stil; een tweede container aan de voorzijde van de beachclub dient nu voor sloepverhuur en het toiletgebouw is vervangen door een nieuwe. Met de opening op 15 april kunnen bezoekers tevens gelijk gebruikmaken van het nieuw aangelegde terras.

Wat ze nu uniek maakt? “We zijn het enige strand in Breda,” begint voorzitter Frank Zijlmans. “Ik zeg altijd maar, we zijn er voor iedereen tussen de 0 en 90 jaar. De ene dag zijn er veel kinderen en de volgende dag bieden we activiteiten voor ouderen aan.” In het weekend spelen er Dj’s en iedere zondag treedt er een band op. “De Bredanaars krijgen hier de kans om gezellig in het zand een biertje te drinken.”

Van zwemmen zal het echter niet komen; het is niet toegestaan om de verkoeling op te zoeken in rivier de Mark. Afkoelen kan wel bij het fonteintje op het strand, maar dat lijkt nog onnodig: Weeronline voorspelt vrijdagmiddag bewolking, maar wel met een temperatuur van 18 graden. Ondanks de bewolking maakt Zijlmans zich geen zorgen over het nieuwe seizoen: “Als de zon schijnt, komen de mensen vanzelf wel.”