De bioscoopfilm over Louis van Gaal genaamd Louis is in de bioscopen te zien. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zich drie jaar lang laten volgen door filmmaker Geertjan Lassche, die onder meer de veelgeprezen tv-serie Frontberichten maakte. De documentaire laat verschillende indrukken achter bij Tilburgers.

In Tilburg draaide de film donderdag voor het eerst. Uit de zaal van Pathé Stappegoor klonken verschillende reacties. De 29-jarige Max uit Tilburg vond het maar ‘een matige docu’. “Je krijgt toch erg veel van de ‘ik, ik, ik’ kant te zien van Van Gaal. Dat is jammer, want ik had gehoopt dat ik dat juist niet hoefde te zien. Het verklaart wel waarom hij meerdere keren naar zijn eigen film kijkt.”

Drie keer gezien

In de film wil de trainer naar eigen zeggen laten zien wie hij echt is. Geertjan Lassche, documentairemaker en journalist, volgde hem drie jaar. Met als resultaat een twee uur durende film. Van Gaal heeft hem naar eigen zeggen inmiddels ‘drie keer’ gezien. Dit zegt hij in Shownieuws. Zijn vrouw Truus vindt het iets lastiger om naar zichzelf te kijken.

Persoonlijkheid

Floor (22) uit Breda werd meegenomen door haar vriend. “Hij moest me echt meesleuren, want dit is totaal niet mijn ding. Maar hij wilde niet alleen gaan.” Haar niet bestaande liefde voor voetbal werd bevestigd met de documentaire. “Ik werd blij als ik wat meer persoonlijkheid zag in plaats van al dat voetbal.” Haar vriend Bram (24) is nog steeds aan het nagenieten. “Dit is  gewoon prachtig. Het is heerlijk om die man te horen praten en praten. Dat ego hoor je er altijd wel een beetje doorheen dat vind ik wel echt humor.”

Louis draait vanaf nu in de biosscoop.

Drie jaar lang volgde Geertjan Lassche de huidige bondscoach tijdens werk- en privémomenten.