Beeld: Pixabay

Als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft, hoef je niet meer in quarantaine mits je zelf geen klachten hebt. Ook vervalt het advies om een mondkapje te dragen bij drukte. Die nieuwe maatregelen heeft het kabinet opgevolgd van adviezen van het RIVM, meldt NOS.  
 
 
Het aantal positieve testen is afgelopen week gedaald, zo maakte het RIVM vandaag bekend. Het percentage positieve testen was 58,4 procent; in de week van 5 tot 12 april was dit een percentage van 61,2 procent. Helemaal eerlijk te vergelijken zijn de percentages niet: sinds 11 april hoef je namelijk bij een positieve zelftest niet meer een zogenoemde ‘bevestigingstest’ bij de GGD te doen. Dat kan ervoor hebben gezorgd dat minder mensen met corona zijn gaan testen.

Positieve tests door Emma van kampen