Het eerste boek van de Harry Potterreeks bestaat 25 jaar. Om dat te vieren werd er op het Mariënburgplein in Nijmegen een ‘Harry Potter experience’ georganiseerd. Fans van het fantasieverhaal namen deel aan verschillende activiteiten.

Het Mariënburgplein, Bibliotheek De Mariënburg, arthouse LUX en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis staan deze maandag helemaal in het teken van Harry Potter. Samen met vijf veertienjarige Harry Potterfans organiseerde de bibliotheek het evenement. Het werd een drukke dag, die zowel voor jong als oud leuk was.

J.K. Rowling

Tijdens het evenement werd er ook aandacht besteed aan J.K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter. Zij kwam in opspraak nadat ze zich in 2019 transfobisch uitliet op Twitter met deze tweet:

Fans konden tijdens de Harry Potter experience in debat gaan over de schrijfster. Hier waren ook meerdere transpersonen bij aanwezig.