FC Twente maakt bekend dat de horeca in De Grolsch Veste mogelijk gaat sluiten. Door de toename van het aantal misdragingen overweegt de club deze heftige maatregel. De club heeft vooralsnog alleen een aantal stadionverboden gegeven aan bezoekers.

Het gooien van bekers bier op het veld is een van de veelvoorkomende problemen . De directeur van FC Twente, Paul van der Kraan, laat in een statement op de website weten dat hij hier niet van gediend is. “Dit is heel snel een trend geworden en hier willen we zo snel mogelijk weer helemaal van af. Het past ook helemaal niet bij FC Twente; hier drinken we ons bier toch gewoon lekker op?” Ook vechtpartijen en vernielingen komen steeds vaker voor in De Grolsch Veste, wordt vermeld op de website van FC Twente. De directeur meldt ook hierover dat de club zich distantieert van deze incidenten. 

 Bericht van Ultras Vak-P (supportersvereniging FC Twente)

De eerste maatregel die getroffen is, is het uitdelen van stadionverboden en schadevergoedingen. “We hebben in de afgelopen periode, op basis van beschikbare camerabeelden en informatie, reeds mensen uit De Grolsch Veste verwijderd en stadionverboden uitgedeeld.”

De volgende stap wordt het sluiten van de horeca in het stadion. Dus het verzoek aan de supporters is: “Stop hiermee! Zie je toch dat anderen zich misdragen? Corrigeer elkaar waar dat kan of roep de hulp in van een steward”, aldus Van der Kraan.

FC Twente wilde niet nadere toelichting geven over dit statement.