Online seksshops worden steeds populairder. Zo blijkt uit recente cijfers dat de omzet van webshop Easytoys met 56 procent is gestegen in 2021. Ondanks de groei van webshops denkt de eigenaar van de seksshop en seksbioscoop Cupido in Eindhoven dat fysieke seksshops nooit uit het straatbeeld verdwijnen. “Sommige mensen willen voelen, zien en testen wat ze kopen.”

Omzetgroei webwinkels
EQOM is de grootste erotiekgroep van Nederland. Onder dit moederbedrijf vallen de drie online seksshops Beate Use, PABO en de grootste webshop Easytoys. De drie webshops horen sinds een overname eind 2020 bij het moederbedrijf. Sinds die overname ziet de erotiekgroep een forse stijging van de omzet. Volgens het bedrijf had de coronapandemie invloed op de behoefte aan seksspeeltjes, maar de komende tijd verwachten zij ook een omzetstijging.

Bekijk in de infographic hieronder hoe de omzet van EQOM is gestegen in 2021.

Lastiger voor fysieke seksshops
Dat het met de komst van erotische webshops lastiger is geworden voor fysieke sekswinkels, herkent de eigenaar van Cupido. Toch houden zij het hoofd boven water door zich te onderscheiden van online seksshops en dat lukt volgens hem aardig.

Luister hieronder hoe seksshop Cupido concurreert met de online seksshops.