Het Parkje Zuidsingel moet straks plaatsmaken voor woningen, dat zien de omwonende studenten niet zitten. Studenten in Middelburg hebben vanmiddag ‘geprotesteerd’ tegen het afbreken van dit park.

Het is een uitgestrekt veld met een glijbaan, een klein voetbalveldje en wat picknicktafels. Het was ooit de bedoeling om daar de schouwburg van Middelburg te bouwen, maar tijdens het graven van de bouwput zakte de grond in. Hierdoor kwamen de omliggende woningen in gevaar. Nu hebben de studenten die daar wonen een tijdje kunnen genieten van het park. Maar als het aan de gemeente ligt komt daar een einde aan.  

Wikje Trimbos is eerstejaars student aan de University College Roosevelt. Zij kan zich met andere medestudenten boos maken over de plannen. “Het is een mooi stuk groen dat straks weg wordt gehaald,” vertelt ze. In de tijd dat meer groen wordt aangemoedigd, is het weghalen ervan niet echt verstandig, aldus Wikje. 

Weinig hoop 

Ondanks de moeite voor het organiseren van een protest, ziet Wikje het niet rooskleurig in: “We zien niet echt hoop dat er iets gaat veranderen.” Wethouder Johan Aalberts (Bouwen en Wonen) zegt tegen Omroep Zeeland dat iedereen wist dat dit een tijdelijke oplossing zou zijn voor de bouwput. Ook benoemt hij daar dat er genoeg andere plekken voor studenten zijn om van de buitenlucht te kunnen genieten. Zo’n vijf minuutjes verder lopen is er een groot park. Maar dat is voor de studenten niet ideaal: “In het Molenwaterpark zijn vooral ouderen met gezinnen.”