Aanstaande zaterdag is het Record Store Day (RSD). Platenwinkels in heel Nederland verkopen bijzondere releases en organiseren optredens. Arend van Maaren is eigenaar van de Bredase platenwinkel Velvet. Hij bereidt zich voor op de dag, die dit jaar voor de vijftiende keer wordt georganiseerd.

Record Store Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarop platenwinkels bijzonder en exclusief vinyl verkopen. Zowel oude als nieuwe muziek wordt (opnieuw) uitgebracht. Platenwinkels, -verzamelaars en -liefhebbers konden vanaf februari zien welke releases verkocht worden. Dit jaar brengen onder anderen Taylor Swift, Kensington en De Dijk speciale platen uit. Iedere klant mag slechts één exemplaar per uitgave meenemen en de RSD-platen mogen niet online verkocht worden. 

Wereldwijd doen meer dan 2000 platenwinkels mee aan RSD. Donderdag 21 april ontvingen zij de releases. Kijk hieronder hoe Van Maaren de spullen voor RSD ontvangt.