Pieter Buist (34) is professioneel MMA-vechter en voormalig wereldkampioen bij World Fighting League (WFL). Na zijn wereldkampioenschap tekende Buist een contract bij ONE championship, een van de grootste MMA-organisaties ter wereld. Na vijf gevechten bij ONE, besloot de Bredanaar over te stappen naar Bellator MMA. “Ik kreeg maar twee weken voor een wedstrijd te horen tegen wie ik vecht. Als professional wil je je veel langer kunnen voorbereiden,” aldus Buist. 

Die overstap verliep echter niet zonder slag of stoot. ONE championship probeerde er een stokje voor te steken. “Ik wacht al zes maanden op mijn eerste gevecht bij Bellator. ONE wilde me laten gaan, maar toen ik het contract tekende bij Bellator wilde ze opeens wachten tot mijn contract afliep.” Wachtend op zijn eerste gevecht bij Bellator blijft Buist trainen bij Combat Brothers in Breda, ook het thuis van de wereldkampioen in twee gewichtsklassen: Reinier de Ridder.

Bij Combat Brothers trainen een heleboel MMA-vechters. Donderdagavond was Buist om 17:00 bij een ‘sparsessie’ in de Bredase sportschool: